Om oss

Allt började i en källarlokal i slutet av november 1967 i Ingatorp som ligger mellan Eksjö och Vimmerby på småländska höglandet. Två tjejer och tre killar bildade ett band som sedan skulle få namnet Canders. Inspirerade av några välkända ”västkustband” så började vi lite smått, förstärkarna var primitiva ”hemmabyggen”, men viljan var stark att stå på scen och spela. Att komma till spelningarna var inte så lätt när man är 14-15 år och saknar både körkort och bil. Föräldrarna blev räddningen, i fullproppade bilar bar det i väg till olika festligheter runt om i norra Småland och Östergötland.

Namnet Canders är påhittat och vad vi vet saknar det helt ”betydelse”. I tider när de flesta band hade dubbelnamn tyckte vi att det var lite tuffare med något annat. I början var det nog en och annan arrangör som var lite orolig över vad dom hade bokat för vi hade ett ”lite” ovanligt namn.
År 1971 kom första skivan ”Du är söt Anita”, vilket resulterade i att antalet spelningar blev fler. Sedan dess har det blivit ytterligare 17 skivor. Sommaren 1973 köpte vi den första bussen, vår nuvarande buss, en Mercedes O303, levererades till oss i april -98.

Att berätta om allt vi medverkat i och allt som hänt under 1000-tals spelkvällar runt om Sverige blir allt för långt just nu, men historien rullar vidare så vi hoppas att få återkomma i framtiden.